Maç Sonuçları

Son dakika: Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eşleşmeleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan devam ediyor. Turnuvada son olarak 3. Tur kura çekimi gerçekleşti. İşte o eşleşmeler...

Giriş: 17 Ekim 2023, Salı 14:11 Güncelleme: 17 Ekim 2023, Salı 16:10

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Taner Senseven, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Bu turda Trendyol Süper Lig'den 10, Trendyol 1. Lig'den 11, TFF 2. Lig'den 10, TFF 3. Lig'den 12 ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan 25 takım olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak.

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Ali Düşmez, Türkiye Kupası'nın 62. kez düzenlendiğine dikkati çekerek, "Türkiye Kupası çok keyif verir, futbolun doğasına uygun bir seyir gösterir. Tek maçlık müsabakalarda her zaman iddia vardır. Favori takım yenilebilir, bu da futbol adına özel bir durumdur. Şimdi de sürprizlere çok açık. Bu kupanın 16 şampiyonu var. Bu şampiyonların 5 tanesi lig şampiyonu da oldu. Bölgesel Amatör Lig'in devreye girmesiyle 81 ili kucaklayan bir yapı oluştu. Cizre, Amasya, Boyabat gibi gruplara yükselip Süper Lig takımlarıyla eşleşen ekipler oldu." ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun son dönemde başarılı bir dönem geçirdiğinin de altını çizen Düşmez, şunları söyledi:

"Bundan iki gün önce Konya'da yaşadığımız başarı, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na direkt gidecek olmamız çok değerli. Kulüplerin başarıları çok önemli. UEFA sıralamasında yukarıya çıkmamız çok kıymetli. Büyük mesai harcanıyor, kulüplerle yakın ilişkiler kuruluyor. Bu noktada ciddi bir ivme kazanıldığını düşünüyoruz."

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor

Teksüt Bandırmaspor-Armoni Alanya Kestelspor

Boluspor-Karaman FK

Adanaspor-Hacettepe 1945 SK

GMG Kastamonuspor-Ayvalıkgücü Belediyespor

Gaziantep FK-Efeler 09 Spor

Ümraniyespor-Orduspor 1967

Isparta 32 Spor-Yeni Mersin İdmanyurdu

Kırşehir Futbol SK-23 Elazığ FK

Somaspor-Talasgücü Belediyespor

Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediyespor-Gölcükspor

İstanbulspor-Kepezspor

Kasımpaşa-Motolux 68 Aksaray Belediyespor

Düzce Cam Düzcespor-Kuşadasıspor

Ankara Keçiörengücü-Burhaniye Belediyespor

Menemen FK-Nevşehir Belediyespor

Etimesgut Belediyespor-Bigaspor

Tuzlaspor-Güneş Holding Çankaya SK

Bitexen Giresunspor-Beyoğlu Yeni Çarşı

Hes İlaç Afyonspor-Muş 1984 Muşspor

Bitexen Antalyaspor-52 Orduspor FK

Manisa FK-Pazarspor

İnegölspor-Belediye Derincespor

EMS Yapı Sivasspor-Artvin Hopaspor

Karacabey Belediyespor-Bornova 1877 Sportif Yatırımlar

Fethiyespor-Tokat Belediye Plevnespor

Atakaş Hatayspor-Sarıyer

Altay-Aliağa Futbol

Gençlerbirliği-Mehmet Akif Ersoy Üniversitesispor

Erzurumspor FK-Diyarbekirspor

Tuna Tarım Kırklarelispor-Karaköprü Belediyespor

Corendon Alanyaspor-Belediye Kütahyaspor

TÜMOSAN Konyaspor-Merkür Jet Erbaaspor

Mondihome Kayserispor-Alagöz Holding Iğdır FK

ALİ DÜŞMEZ: DÖRT AMATÖR TAKIM BU TURDA YER ALDI, BU DA AYRI BİR ONUR

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. tur kura çekiminin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, kurada amatör lig takımlarının yer almasının onur verici olduğunu vurguladı.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından konuşan Düşmez, tek maçlı eleme sisteminin kupaya heyecan kattığını dile getirdi.

Spora başlamadan önce radyodan dinlediği maçlarda İngiltere alt liglerindeki bir ekibin Nottingham Forest'ı elemesinin kendisini çok heyecanlandırdığının altını çizen Düşmez, şöyle konuştu:

"Spor yaptığım yıllarda bunu Türkiye'de de gördüm. Şu anda 5 lig kupada temsil ediliyor. Çabalarımız filizleniyor. En alt ligden en üst lige kadar katılım olması beni heyecanlandırıyor. 68 takıma da başarılar diliyorum. Güzel bir turnuva olmasını diliyorum. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanlığı yapıyorum. Oraların hakkını konuşmak ve savunmak çok önemli. Yıllarca Orhan Saka'nın yardımcılığını yaptım ve kurayı da Orhan Saka Salonu'nda çektik. Dört amatör takım bu turda yer aldı, bu da ayrı bir onur."

FATİH İLEK: FENERBAHÇE MAÇINDAN İYİ BİR SONUÇLA DÖNMEK İSTİYORUZ

Atakaş Hatayspor İdari Menajeri Fatih İlek, kuranın ardından yaptığı açıklamada, 22 Ekim Pazar günü Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçına da değindi.

Hatayspor'un depremin ardından şehir için yeni bir umut olduğunu vurgulayan İlek, "Volkan hoca ve ekibinin gayretleriyle bu noktadayız. Çok çalışıyoruz ve iyi oyunculara sahibiz. İnşallah bu sezon olabildiğimiz en yüksek yerde olacağız. Fenerbahçe, hocamızın eski takımı. Çıkıp mücadelemizi vereceğiz. Allah'ın izniyle iyi bir sonuçla döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurada Sarıyer'le eşleşmeleri hakkında da konuşan İlek, rakibin karşılaşmayı İstanbul'da oynamak istemesi durumunda bu konuyu da değerlendirebileceklerini söyledi.

Corendon Alanyaspor Dış İlişkiler Sorumlusu Sefa Ertuğ kupada en sonuna kadar gitmek istediklerini ifade ederken, EMS Yapı Sivasspor Asbaşkanı Ömer Yaman da 2 sezon önce kazandıkları kupayı teknik direktör Servet Çetin yönetiminde yeniden almak istediklerini açıkladı.

Kuranın ardından açıklamalarda bulunan isimlerden Teksüt Bandırmaspor Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydın ve TÜMOSAN Konyaspor Asbaşkanı Yunus Derebağ da rakiplere başarı diledi.