Maç Sonuçları

Kadıköy'de galibiyete rağmen "yönetim istifa" sesleri! Fenerbahçe 4-1 Kayserispor (MAÇ SONUCU)

Süper Lig'de Beşiktaş derbisinde evinde 4-2 kaybederek taraftarını üzen Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final karşılaşmasında Kayserispor'u konuk etti. Sarı lacivertliler taraftarların yönetimi sık sık protesto ettiği maçta rakibini 4-1 mağlup ederek ZTK'da yarı finale yükseldi.

Giriş: 06 Nisan 2023, Perşembe 18:36 Güncelleme: 06 Nisan 2023, Perşembe 22:41

Ziraat Türkiye Kupası heyecan dolu bir maça daha sahne oldu. Turnuvada tek maç eleme sistemiyle oynanan çeyrek final maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u konuk etti.

Mücadeleden Fenerbahçe 4-1'lik skorla galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Fenerbahçe'nin golleri 8. ve 42. dakikada Emre Mor, 59. dakikada Serdar Dursun ve 90. dakikada Arda Güler'den geldi.

YARI FİNALDE RAKİP SİVASSPOR

Kayserispor'un tek golünü ise 18. dakikada Kolovetsios kaydetti. Fenerbahçe bu maçın ardından turnuvada yarı finalde Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

İŞTE MAÇIN 11'LERİ

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Samet, Szalai, Alioski, Emre, İsmail, Zajc, Rossi, Valencia, Serdar

Kayserispor: Cenk, Gökhan, Kolovetsios, Arif, Hosseini, Kemen, Ackah, Cardoso, Thiam, Mane, Gavranovic

JESUS KULÜBEDE

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki Corendon Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Jorge Jesus, bir maçlık cezasının sona ermesi nedeniyle Kayserispor maçında yedek kulübesindeki yerini aldı.

Sarı-lacivertlilerin Makedon oyuncusu Ezgjan Alioski ile Emre Mor, sarı-lacivertli formayla son olarak Gaziantep FK maçında ilk 11'de yer almıştı. İki futbolcu 81 gün sonra ilk 11'de oynadı.

Son olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Austria Wien mücadelesinde ilk 11'de görev alan Serdar Dursun ise 224 gün sonra kadroda kendine yer buldu.

Uzun bir sakatlık dönemi yaşadıktan sonra iyileşen Nazım Sangare ise yedekler arasında yer aldı.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe, kupa maçında 6 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique, Jayden Oosterwolde, Joshua King, Luan Peres ve Michy Batshuayi, bu müsabakada forma giyemedi. Grip olduğu belirtilen Joao Pedro da kadroya alınmadı.

TRİBÜNDE ÖNEMLİ BOŞLUKLAR

Fenerbahçeli taraftarlar, Yukatel Kayserispor maçına fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmada tribünlerdeki boşluklar göze çarptı. Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın başlangıç düdüğünden önce "yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı.

İKİ TAKIMIN YOLCULUĞU

Fenerbahçe, bu sezon Türkiye Kupası'na 5. turdan başladı ve İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, daha sonra son 16 turunda Çaykur Rizespor'u 2-1 eleyerek çeyrek finale yükseldi. Kupaya 3. turdan dahil olan Kayserispor ise Iğdır FK'yı 2-1 ile geçerken, 4. turda Sivas Belediyespor'u 1-0, 5. turda Gençlerbirliği'ni 2-0 ve son 16 turunda da Antalyaspor'u uzatmalarda 2-0'lık skorla eleyerek çeyrek finale çıktı.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN