Maç Sonuçları

Fenerbahçe kafilesi stadyuma ulaştı

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final etabında Beşiktaş'ın sahaya çıkmayacağını açıkladığı rövanş mücadelesi bu akşam 57. dakikadan başlamak üzere 20.30'da ATV ekranlarında yayınlanacak. Fenerbahçe kafilesi stadyuma ulaşırken karşılaşmanın hakemleri de stadın zeminini kontrol etmek üzere sahaya çıktı.

Giriş: 03 Mayıs 2018, Perşembe 00:00 Güncelleme: 03 Mayıs 2018, Perşembe 19:51

Beşiktaş'ın sahaya çıkmayacağını açıkladığı Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Rövanş karşılaşması bu akşam 57. dakikadan itibaren oynanmak üzere saat 20.30'da ATV ekranlarında naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe otobüsü Ülker Stadı'na vardı. Öte yandan karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan ve yardımcıları zeminin kontrolünü gerçekleştirmek üzere stada çıktılar.

FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ BELLİ OLDU!

Fenerbahçe'nin ilk 11'i şu isimlerden oluştu: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustadter, Marin Skrtel, Mehmet Topal , İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Giuliano, Josef De Souza, Mathieu Valbuena, Roberto Soldado

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇINDA NELER YAŞANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasının kaldığı yerden seyircisiz olarak oynanmasına karar vermesi üzerine siyah beyazlı ekip resmi sitesinden yayımladığı mesajda karşılaşmaya çıkmama kararı aldığını açıklamıştı.

Beşiktaş, 1 Mayıs tarihinde TFF'nin, derbinin kaldığı yerden oynanması yönündeki kararına karşı TFF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuş ancak bu itiraz Tahkim Kurulu tarafından reddedilmişti.

Statü gereği sarı lacivertli ekip 20.30'da Ülker Stadı'nda yerini alacak ve 15 dakika bekleyecek. Bu süre sonunda Beşiktaş'ın sahaya çıkmaması durumunda hakem Mete Kalkavan karşılaşmayı bir kez daha tatil edecek ve Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün herhangi bir takım veya takımların maça çıkmaması halini düzenleyen ilgili hükmü uyarınca karşılaşmanın sonucu Fenerbahçe'nin 3-0 hükmen galibiyetiyle sonuçlanacak ve 9 Mayıs'taki kupa finalinde Akhisar'ın rakibi Fenerbahçe olacak.

BEŞİKTAŞ'A AĞIR FATURA

Öte yandan sahaya çıkmama kararı neticesiyle Beşiktaş'ı ağır bir fatura bekliyor olacak. Önümüzdeki sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edemeyecek olan Beşiktaş, kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili olarak da herhangi bir talepte bulunamayacak.

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün 8. maddesinin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."